De ce e bine să te adresezi unei agenții imobiliare dacă vrei să închiriezi o locuință?

Romania - UK   

Daca cunoasteti si alte siteuri va rugam sa scrieti prin mesaj in partea de jos a pagini

Dacă ai o locuință pe care dorești să o închiriezi e mai bine să apelezi la  o firmă profesionistă, precum este DANISTIR & MANU, decât să încerci ca să te descurci pe cont propriu.

Ai putea să faci greșeli catastrofale.Greșeala cea mai frecventă pe care proprietarii care închiriază locuințe o facUna dintre erorile acelora ce inchiriază o locuință este aceea de a prevedea un termen prea îndelungat pentru locațiunea în cauză.  

Specialiștii spun că este o greșeală ce îi privează pe proprietari
de niște sume suplimentare pe care le-ar putea obține ușor din exploatarea inteligentă a respectivului spațiu deținut.

Mai exact, pe măsură ce trece timpul este tot mai greu pentru proprietar ca să mărească chiria, mai ales dacă contractul în formă scrisă încheiat la început nu prevede și o clauză conform
căreia se poate suplimenta chiria pe măsură ce crește inflația sau valoarea proprietății respective, din diferite motive.În afară de aceste pierderi de are proprietarul nici măcar nu e conștient la începutul derulării contractului de închiriere, mai sunt și investițiile pe care trebuie să le facă în locuințăi care pot deveni împovărătoare, pe măsură ce timpul se scurge și prețurile materialelor de construcție și ale manoperei cresc.

Asta ca să nu mai vorbim de faptul că, dacă nu e stipulat detaliat în contract, chiriașul poate refuza ca să plătească până și un bec cu led ars, pe motiv că are o durată de funcționare de minim 3 ani, iar el nu l-a utilizat aprins decât o mică parte dintr-un an rau chiar mai puțin. Asta ca să nu mai vorbim de instalațiile sanitare, de repararea unei uși sau a unei ferestre etc.

O chirie stabilită prea mare din start vine și ea împreună cu un risc major: chiriașul poate să plece inainte de încheierea perioadei stabilite în contract, deoarece a găsit o locuință unde plătește mai puțin lunar cu titlu de chirie.

Orice proprietar știe că a încerca de unul singur ca să găsești un alt chiriaș necesită timp și un cost suplimentar pentru o renovare, fie ea și superficială a spațiului locativ respectiv.

În principiu, una până la trei luni sunt astfel pierdute, ceea ce reprezintă o scădere semnificativă de profit, în condițiile în care mai trebuie achitate și cotele la întreținere (dacă este vorba de o garsonieră sau de un apartament la bloc). 

Plus stresul și vremea pierdută pe la administrația financiară pentru a face un funcționar obtuz ca să înțeleagă că acel contract ce închiriere nu mai e în vigoare, că a fost reziliat și, prin urmare,proprietarul nu mai trebuie să plătească impozit pe o chirie pe care nu în mod obiectiv nu o mai primește. 

Chiar dacă e vorba de o închiriere de imobil, nu de o vânzare, apelează la o agenție de profil!Iată de ce este mai bine a se
lua inițial închirierii propriu-zise o consultanță de la un profesionist în domeniu, care, în funcție de datele complete ale fiecărei spețe în parte, vă poate sfătui care este perioada optimă pentru care să se încheie un astfel de contract de locațiune și în ce condiții, când, cum și dacă se poate majora ulterior chiria. 

Pe piața românească de profil, agenția DANISTIR & MANU este varianta fericită la care trebuie ca să apeleze orice deținător al unei
proprietăți rezidențiale, experiența dobândită în cei peste 4 ani de activitate ineîntreruptă fiind o bună garanție în acest sens. 

Personalul acestei firme de intermedieri vă poate ajuta prompt și eficient pentru a nu face greșeli în
domeniul extrem de delicat al închirierilor de locuințe.